Két félidö a pokolban (1961) Cehennemde İki Devre

Hitler'in doğum günü dolayısıyla bir organizasyon gerçekleştirmek isteyen Naziler toplama kampındaki Macarlardan bir takım kurmalarını ister; ünlü futbolcuları Ónódi'nin önderliğinde maça hazırlanan Macarlar mahkûmiyet ve özgürlük arasında geçen bir mücadele verirler.

Savaşı ve Nazi zulmünü bir futbol maçı üzerinden harika bir şekilde anlatan Két félidö a pokolban (1961) filmi futbolun sadece futboldan ibaret olmadığını (bunu sporun sadece spordan ibaret olmadığı ibaresiyle de değiştirebiliriz) gösteren hikâyesiyle yaşam mücadelesi veren insanların onurlu ve dramatik hikâyesini sunuyor bizlere.

Cehennemde İki Devre (1961) filmini izlememi sağlayan şey bu filmin, daha önce blogda da paylaştığım ve bu filmi izledikten sonra kaldırdığım, Victory (1981) filminin temel aldığı film olduğunu öğrenmem oldu. Böyle bakınca eskinin bir taklidi, bazı değişikliklerle yeniden çevrimi olan ve özgün bir çaba sonucu ortaya konmamış olan Victory (1981) filminin de değeri düştü gözümde. Bazen bazı filmlerin aslında geçmişteki asıl filmin uyarlaması olduğunu öğrenmek can sıkıcı oluyor ve bu durumu hiç sevmiyorum (bunu konu alan bir yazı için Suyun Suyu).

Macar yönetmen Zoltán Fábri'nin blogta yer alan bir diğer filmi için: Az ötödik pecsét (1976) Beşinci Mühür

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0056160/




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz