Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

Zaman zaman aklıma gelen ve ''ne kadar güzel bir çizgi filmdi; acaba adı neydi'', ''olsa da yeniden izlesem'' diye düşündüğüm, çocukluğumda televizyonda zevkle izleyerek insan vücudunun içerisinde dolaşarak harika anılar yaşadığım çizgi filmi buldum (Google'a animation about body, organs, cells imdb yazarak) ve yeniden izlemeye başladım; büyük bir zevkle bu çok kıymetli eseri blogda paylaşmak istiyorum: Il était une fois... la vie  (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam. Eser ülkemizde Bir Varmış Bir Yokmuş... Hayat adıyla yayınlanmış.

Hem belgesel niteliği sahip olan hem de bilimsel bilgileri çok sade ve anlaşılır bir şekilde, animasyonun yarattığı canlı ve sempatik bir dünya içerisinde anlatan Il était une fois... la vie  (1987-1988) çizgi filmi 26 bölümden oluşuyor; bizlere insan vücudu içerisinde binbir macera yaşatırken son derece yararlı şeyleri keyifle öğrenmemizi sağlıyor.

Bu çizgi film ister istemez aklıma Woody Allen'ın Everything You Always Wanted to Know About Sex (1972) Seks Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey adlı filminin son parçasını da getiriyor. Bu kısımda insan vücudunda seks öncesinde ve esnasında neler yaşandığı çok hoş bir şekilde, Woody Allen'ın kendine özgü üslubuyla anlatılıyor.

Eserin yaratıcısı Albert Barillé'in daha önce gerçekleştirdiği bir çalışma olarak Il était une fois... l'homme (1978-1981) Bir Zamanlar... İnsan diye de bir çizgi film var. Burada tarihsel bir yolculukla medeniyetin oluşumundaki olaylar ve tarihe geçmiş önemli karakterler bölüm bölüm işleniyor.

Çizgi filmi eksiksiz, iyi bir görüntü kalitesiyle ve Türkçe dublajla izleyebileceğiniz bir kaynak (ne yazık ki animasyonla çizilen doğal bebek vücudu ve doğal yetişkin vücutları sansürlenmiş):


Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0284735/




Yorumlar

  1. Eğer Usenet kullanabilme şansınız varsa alt.binaries.cartoons.french grubundan bu ve bunun gibi Fransız çizgi filmlerinin bölümlerini indirebilirsiniz. Usenet arama motorları (Google'da nzb search engine diye aratın) Fransızca karakterleri desteklemediğinden "Il etait une fois la vie" şeklinde yazarsınız. Bugüne göre 1017 gün önce gönderilmiş bir kopyası aktif olarak indirilebiliyor. Tabi altyazı bulmak da gerekebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Youtube'da dublajlı da olsa izlenebilir bir şekilde bulunuyor çizgi film. Ben oradan izledim. Bloğun kanalına yüklemem için bahsettiyseniz zaten Youtube'da var olan bir sürüm bulunduğu için ve de dizi şeklinde yüklemeler yapmadığım için kanala yüklemeyi düşünmüyorum.

      Sil
    2. Hazırladığınız blog ve Youtube içeriği için teşekkür ederim. Herkes için bir yol olsun diye yazdım. Bu tür eski tarihli ve İngilizce olmayan içerikleri Torrent üzerinden bulmak mümkün olmuyor ama Usenet kullanarak çok eski tarihli gönderilmiş film ve dizileri bulup indirmek mümkün.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz