Un homme et une femme (1966) Bir Erkek ve Bir Kadın

Eşlerini kaybetmiş ve çocukları aynı yatılı okulda kalan bir erkek ve bir kadın, yarışçı Jean-Louise ve sinemanın kamera arkası kısmında çalışan Anne özel bir aşk yaşarlar Un homme une femme (1966) filminde. Jean-Louise mesleği gereği hareketli ve hızlı bir yaşam tarzına sahipken kaybettiği eşiyle geçirdiği mutlulukları bir türlü unutamayan Anne ise daha sade bir yaşam sürmektedir.

Birçok aşk filminden farklı bir anlatım tarzına sahip olan Un homme une femme (1966) karakterlerinin geçmişlerine dair geri dönüşlerle ve etkisi şimdide devam eden anılarla etkileyici bir, belki de iki demeli buna, aşk hikâyesi ortaya koyuyor. Bu hikâye zaman zaman renkli zaman zaman renksiz görüntülerle; bakışlarla, dokunuşlarla, içten geçen konuşmalarla, bir parmağın bir sırta dokunuşunun yarattığı mutlulukla yansıtılıyor izleyicilere.

İki ana karakter de zaman zaman tek tek ele alınarak bir birleşmeye doğru ilerliyor. Filmin müziklerini Love Story (1970) filminden tanıdığımız Francis Lai bestelemiş.

Bu filmi daha da güzel kılan şeylerden biri de Anouk Aimee'nin güzelliğidir herhalde. Eşini unutamayan ama bir yandan da şimdide yaşamak zorunda olan, güzel şeyler yaşayası, çok özel bir yüze sahip çok güzel bir kadın... Çok iyi ve çok sevdiğim bir oyuncu olan Jean Louis Trintignant'ı da unutmayalım tabii.

Film 1966 yılında Altın Palmiye Ödülü'nü de kazanmış.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0061138/



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz