Love Story (1970) Aşk Hikâyesi

Yirmili yaşlarını yaşayan ve üniversite öğrencisi olan Oliver ve Jenny farklı geçmişlere sahip iki kişi olsalar da tüm zorlukları aşıp büyük bir aşk yaşarlar. Oliver zengin bir ailenin ayrıcalıklı çocuğudur. Jenny ise ortalama bir gelir seviyesindeki bir ailenin çalışkan çocuğudur. Aşkı uğruna meydan okuyan Oliver ve aşkını kendi bildiği biçimde yaşamak isteyen Jenny mutlu zamanlar geçirirler.

Love Story (1970) filminin ilerleyen bölümlerinde Oliver ailesiyle bağını koparıp kendi ayakları üzerinde ve eşiyle birlikte hayatta var olur. Jenny ise çalışmalarına devam eder. Araya giren kötü bir durum bu güzel aşk için kötü bir haber getirir.

İlk olarak üç yıl kadar önce izlediğim Aşk Hikâyesi (1970) adlı bu duygusal ve çok sevdiğim filmi, bloğumda yer vermek ve eseri yeniden hatırlamak istediğim için tekrar izledim. İlk ve ortaokul çağımda okullarda bir kız ve bir erkek arasında duygusal bir durum yaşandığında ya da durum ona yorulduğunda hep bir ağızdan bu filmin unutulmaz müziğini mırıldanırdık muzipçe... O zamanlar o müziğin bu filmden geldiğini bilmiyorduk tabii. Müziğiyle ve ''eğer sevgi varsa asla üzgün olduğunu söylemezsin'' repliğiyle unutulmayan bir film olan Love Story izleyicisine duygu dolu anlar yaşatabilecek güzellikte bir eser.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0066011/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz