Waiting for Godot (2001) Godot'yu Beklerken

Samuel Beckett'in bir dünya klasiği olan tiyatro eseri Godot'yu Beklerken, bu filmde bir filmden ziyade bir tiyatroda bir tiyatroyu izler gibi izleyicilerle buluşuyor. O nedenle oyunun bir sinema uyarlaması demek istemiyorum bu güzel filme. 

Waiting for Godot (2001)'de iki arkadaş, Vladimir ve Estragon, ıssız bir yol kıyısında Godot adındaki bir kişiyi beklerler. Bu arada birbirleriyle içinde bulundukları durum ve başka konular hakkında sohbet ederler. Yoldan geçen Pozzo ve onun kölesi Lucky ile tanışırlar. Zaman geçer, onlar bekler ama Godot bir türlü gelmek bilmez...

Film bir stüdyoda çekilmiş olduğu için kısıtlı bir alan içerisinde hikayeyi izliyoruz. Bu da filmi filmden çok tiyatroya yaklaştırıyor. Sinemanın teknik imkanları içerisinde açık alanda çekilmiş olmasını daha çok isterdim bu çok güzel filmin.

Tiyatrosunu canlı olarak izlemeyi en çok istediğim eserlerden olan Godot'yu Beklerken'in bu yorumunu kitapla da kıyasladığımda gördüm ki film esere büyük oranda bağlı olarak çekilmiş. Ancak, eğer oyunu okumadıysanız önce okuyup, kendi zihninizde hayal edip hikayeyi canlandırdıktan sonra filmi izlemenizi tavsiye ederim.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0276613/

Filmin izleme linki: 





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz