Goodbye Again (1961) Brahms'ı Sever Misiniz?

Adını ilk olarak muhtemelen Youtube üzerinden radyo tiyatrosu dinlerken duyduğum Brahms'ı Sever Misiniz'in radyo uyarlaması, Bir İdam Mahkumu'nun Son Günü ile beraber en sevdiğim radyo tiyatroları arasında yer alıyor. Bu eski tanışıklıktan sonra bir gün bir sahafta bu güzel romanın jelatinle sarılmış eski bir baskısıyla rastlaşmıştım.

Alıp okuma şansına da eriştikten bir süre sonra bu eserin, güzel olduğunu düşündüğüm bir filmi olduğunu görmüştüm. Ancak, Türkçeye Çevrilmeyi Bekleyen, İzlemek İstediğim Bazı Filmler listeme eklememe neden olan Türkçe altyazı yokluğu yüzünden filmi izleyememiştim. Ne mutlu ki artık böyle bir sorun yok.

Üç ana karaktere sahip Goodbye Again (1961) filminin başrollerini Ingrid Bergman, Anthony Perkins ve Yves Montand gibi üç çok değerli oyuncu paylaşıyor. Üç oyuncu da rollerine tam uyum sağlıyor ve karakterlerini çok güzel yansıtıyor.

Paula ve Roger orta yaşlı, serbest bir hayat çerçevesinde ilişkilerini yaşayan bir çifttir. Philip ise, çok genç ve romantik, hayalci bir erkektir. Roger'nin gençlik ve genç kadınlarla birlikte olma tutkusu Paula'yı ihmal etmesine yol açmaktadır. Bir gün Paula'yla tanışan ve aşkı, yaşama sevincini onda bulan Philip, aralarındaki yaş farkına rağmen Paula'ya aşkını anlatmaktadır. İhmale uğrayan Paula da Philip'ten etkilenmeye başlamıştır. Yaşananlar, üç karaktere de; aşk, sevgi, gençlik, yaşlanmak, ilişkiler gibi konularda önemli dersler verir.

Eserin adı, Philip'in Paula'yı bir Brahms konserine davet etmesinden gelmektedir.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0054936/

Brahms'ı Sever Misiniz? radyo tiyatrosu: https://www.youtube.com/watch?v=c_kwKo8wgoU


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz