Prince of the City (1981) Kentin Prensi

Bir narkotik polisinin görevini yerine getirirken kurduğu ilişkileri ve ekip arkadaşlarıyla beraber kendi çıkarları için gerçekleştirdikleri ufak vurgunları itiraf etmeye başlamasını seyre dalıyoruz. Temiz bir polis olarak kalmak ve eski iyi hislerini duyabilmek, vicdanını rahat ettirebilmek için tüm kirli ilişkileri ortaya dökmeye karar veren Dedektif Ciello, gittikçe daha da derinleşen bir soruşturmanın içerisinde bulur kendisini.

Ekip arkadaşlarını ele vermemek ve yakın arkadaşlıklarını korumak isteyen Ciello, ilkelerine de ters düşmeye başlayarak tamamen hukuk görevlilerinin eline geçer. Aldığı teminatlar pratikte hiçbir işe yaramazken tanık olarak korunmasına rağmen kendisini adeta bir hapis hayatının içinde bulur. İşlediği suçlara rağmen gösterdiği kahramanlık ve önemli suçluların hapse atılması için verdiği katkılar sayesinde hukuk yetkililerinin gerçekleştirdikleri gayri resmi bir yargılama sonucu asıl mahkemede ceza almaktan kurtulur. Yaptığı muhbirlik ve arkadaşlarına karşı dostluğun gereklerini yerine getirmemesi yüzünden büyük bir dışlanmışlık yaşar.

Amerika'da devletin polis ve adalet teşkilatlarını ortaya seren Prince of the City (1981) filmi, işlerin ne yazık ki kanunlarda arzulanan ideallikte ilerlemediğini ikiyüzlülük ve yozlaşma gibi kavramlarla ortaya koyarken izleyicisine birçok şey düşündürmeyi başarıyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0082945/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz