Ardh el-Khof (1999) Korku Diyarı

Dürüst bir polis bu vasfıyla uyuşturucu baronu olarak muhbirlik yapma görevine özel olarak seçilir Ardh el-Khof (1999) filminde. Ülkede yaşanan siyasi değişimler boyunca görevine devam eden bu adam, yaptıklarının işe yarayıp yaramadığını sorgularken gerçek bir baron ve kötü olmanın yarattığı vicdani, ahlaki, akli çatışmalar içerisinde hayatını sürer.

Bir polisin ömrü boyunca sürmesi planlanan bir görevini konu alarak hem muhbirliğin zorluklarını hem de kötü olma özgürlüğünün yasal kalkanını giymiş olmanın verdiği gücü kullanabilme imkânının neden olduklarını anlatan Korku Diyarı (1999); uyuşturucu dünyasının derinlerine sızan bir öyküye sahip, hem bir suç dalına hem de bir polisin içinde kaldığı ikilemlere, bir yandan da tasfiyelerin yaşanabildiği bir devlet kurumunda ucu açık uzun vadeli planların belirsizliğine dair düşündürücü bir senaryoyla baş başa bırakıyor izleyicilerini.

Daha çok Amerikan Sineması'nda örneklerini gördüğümüz cinsten bir konu ile öyküsünü anlatmaya başlayan Ardh el-Khof (1999); ilerledikçe içinden çıktığı ülkenin kültürüne ve yapısına dair yanlarıyla da özgünleşen bir konuma ulaşıyor ve farklılaşıyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz