The Girl in the Café (2005)

Birleşik Krallık Maliye Bakanlığı'ndaki önemli ve hayatı işinden ibaret bir bürokrat bir gün bir kafede genç bir kadınla tanışır The Girl in the Café (2005) filminde. İlişkileri ilerleyince adam kadını Reykjavik'teki G8 toplantısında ona eşlik etmesi için davet eder. Dünya biraz da olsa değişir.

Bir birey hikâyesi olarak başlayıp orta yaşlarının sonuna yaklaşmış, saygın bir işi ama işi dışında hiçbir şeyi olan bir adamı ve tanıdığı kadınla kadınla kurduğu ilişkiyi bizlere anlatan The Girl in the Café (2005); Reykjavik'teki G8 zirvesinde kadının sözünü sakınmayan yaklaşımı ve yoksul ülkeler için yapılacak yardımlar hakkındaki ısrarı sonucunda bir toplumcu esere dönüşüyor.

Dünyanın yönetilişi, gücü elinde bulunduran ülkelerin bu güçten yoksun ülkelerdeki insanların yaşamını doğrudan iyileştirme ya da bunu yeterince yapmama konusundaki yaklaşımının ne kadar kıl payı olduğu, insanlığın çıkarlardan ve imkânın olmasına rağmen yardım etmekten sakınmaktan ne kadar daha önemli olduğu hakkında değerli bir film The Girl in the Café (2005).

Bir başka deyişle The Girl in the Café (2005) filmi, bugün dünyayı iyileştirmek için ne yaptın sorusunun cevabı.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz