La hora de los hornos (1968) Fırınların Saati

Arjantin'in yakın dönem tarihine ve ülkede işçi sınıfının verdiği mücadeleye soldan bakışla Getino ve Solanas'ın gözünden baktığımız La hora de los hornos (1968) filmi Latin Amerika'yı, sömürgeciliği, kolonyalizmi ve devrimci eylemi çok iyi bir şekilde anlatıyor.

İzleyicilerle adeta konuşarak ve tartışarak ilerleyen bir kurguya sahip olan, yönetmenlerinin ülkeyi karış karış dolaşarak ve halkla röportajlar yaparak izleyicilerine sunduğu Fırınların Saati (1968) Juan Peron'un başlattığı ve halkın refahını artıran Peronist hareketi; ne yazık ki ülkemizdekilere de benzeyen darbeleri, halkın iradesinin hiçe sayılışını, emperyal odaklar tarafından bir ülkenin ve halkın sindirilmeyi çalışılışını ve tüm bu sorunlara karşı verilen mücadeleyi kendi ideolojik bakışı içerisinden etkileyici bir şekilde anlatıyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0063084/

Filmin izleme linki (Youtube video indirme siteleri aracılığıyla indirip ardından altyazılar -alternatifi için buna tıklayınız- aracılığıyla izleyebilirsiniz): 1. Bölüm: https://www.youtube.com/watch?v=jQOXKoMHOE0



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz