Grey Gardens (1975) Gri Bahçeler

Yıllardan beridir okyanus kıyısındaki kırsal bir alanda, Gri Bahçeler'de yaşayan 79 yaşındaki bir kadınla 56 yaşındaki kızının yaşamı ve ilişkileri kendi günlük hayatları ve sohbetleri eşliğinde anlatılıyor Grey Gardens (1975) belgeselinde.

Gençliğinde bir şarkıcı olan anne, kızının yanından ayrılmasını istemediğinden onun bazı ilişkilerine de onay vermemiş. Ağaçlar ve çalılar arasında, temizlemedikleri bir evde hayvanlarla beraber yaşayan anne ve kızı bol bol geçmiş anılardan; (özellikle kızı) kaçan fırsatlardan, umutlardan, kurulanlardan bahsederek bir arada yaşamlarını sürdürüyor.

Zamanın akıp gidişi ve sadece izbe bir evde geçmiş hakkında ve yapılacaklar hakkında konuşup durmak... Bir yandan anne ve kızının yaşamlarını detaylıca öğrenirken bir yandan da yaşadıkları ortamı ve hayattan ne kadar izole olduklarını görmek ilginç bir belgesel çıkarıyor ortaya.

Evde yer alan ve gençliğin güzelliklerini yansıtan portrelerine ve fotoğraflarına dahi özen göstermeden zamanın önlenemez akışında bir şeyler yaşamış, bir şeyleri kaçırmış ve bir şeyler yaşamak isteyen bir anne ve kızına dair iyi bir belgesel Gri Bahçeler (1975)

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0073076/



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz