Scener ur ett äktenskap (1974) Bir Evlilikten Manzaralar

Marianne ve Johan onuncu yılını doldurdukları evliliklerinin çok yerinde gittiğini düşünürken ilerleyen zamanda ilişkileri daha çalkantılı bir hal alır ve her iki karakter de yıllar geçtikçe kendi yollarını çizmeye başlar. Scener ur ett äktenskap (1974) filminde.

Marianne ve Johan çiftinin evlilikleri, cinsel yaşamları, birbirlerine karşı davranışları ve hayattan beklentileri üzerine birçok diyalogla dolu olan ve tamamına yakınını bu iki karakterle birlikte geçirdiğimiz  Bir Evlilikten Manzaralar (1974) filmiyle kadın erkek ilişkileri ile evlilik üzerine bolca deneyimle beraber birçok bakış açısı da elde edilebilir diye düşünüyorum; özellikle bekârlar ve genç yaşta olanlar için.

Liv Ullmann'ın etkileyici ve başarılı bir oyunculukla canlandırdığı Marianne karakteri, yıllar içerisinde kendisini keşfedişi ve kendisi için de yaşamayı öğrenişiyle kocasının onu terk edişinden sonra örnek alınacak bir değişim yaşamayı başarıyor. Johan karakteri de genç Paula'yla ilişki yaşama hevesiyle bozduğu düzeninden sonra kendisine ders olabilecek yeni deneyimler edinerek bir şekilde kendine yeni raylar bularak yaşamını yönlendiriyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt6725014/



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz