Requiem for a Heavyweight (1962) Ağırsikletçiye Ağıt

Kariyerinin sonlarına yaklaşmış Dağ lakaplı Louis Rivera 20 yaşındaki Muhammed Ali'ye karşı nakavt olur ve boksu bırakmak zorunda kalarak hayata onurlu bir şekilde tutunmak için iş aramaya başlar.

Yıllardır beraber çalıştığı menajerini çok seven Dağ, Anthony Quinn'in harika oyunculuğuyla çirkin, kaba ve sert yapısının altında son derece saf ve iyi kalpli bir karakteri yansıtır. İş bulma kurumunda tanıştığı Grace Miller ile dostluk kuran Dağ, ona onurlu bir iş bulma konusunda yarıdmcı olmaya çalışan ve birlikte hoş vakit geçirdiği bu kadınla adeta güzel ile çirkin hikâyesinden doğan bir ilişki içerisine de girer.

Dağ'ın menajeri Maish ise boksörünün daha kısa sürede yenileceğine dair bahis oynadığı için bir mafyaya para kaybettirir. Maish bu nedenle Dağ'ı bir güreş oyununa çıkarmaya ve kurmaca bir şekilde, soytarılık yaparak insanları eğlendirmesini sağlamaya çalışmaktadır; bu sayede borcunu ödeyecektir.

Dostluk, saflık ve onur gibi kavramları çok iyi bir şekilde işleyen Requiem for a Heavyweight (1962) harika bir boks filmi.

Ağırsikletçiye Ağıt filminde Anthony Quinn o kadar güzel bir karakter yaratıyor ki yaşadıkları insanı duygulandırıyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0056406/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz