Easy Rider (1969)

Tutucu Amerikan kasabalarından geçerken daha olumlu bakılabilmek adına montunda ve motorunda Amerikan bayrağına yer veren Wyatt ve beraberindeki arkadaşı Billy bu ve benzeri ülkeleri yaşanmaz hale getiren hoşgörüsüz tutucu insanların arasında dolaşarak özgürlüğün tadını çıkarmaya çalışırlar Easy Rider (1969) filminde.

Yolda yanlarına birkaç kişiyi de alarak yeni arkadaşlar tanıyan Wyatt ve Billy ikilisinin arasına Jack Nicholson'ın canlandırdığı George da katılır. Hippi yaşam tarzını benimsemiş ve sadece seyahat eden ve saçları uzun olduğu için saldırıya uğrayan bu insanlar farklılıklara izin vermeyen bir ortamda seyahatlerini gerçekleştirirken zorluklarla karşılaşır.

İki arkadaşın elde ettikleri parayı uyuşturucudan kazanmaları onlara olumsuz olarak bakmamıza neden olabilecek en önemli nokta. Ama bu ikilinin maruz kaldıkları sorunlar uyuşturucudan gelir elde etmeleriyle ilgili değil; toplumun önemli bir kısmının, kendilerine bir zarar vermemiş insanlara sırf ön yargılarından ve farklılıklara tahammülsüzlüklerinden dolayı onlara kötü davranmasıyla ilgili.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0064276/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz