A Matter of Life and Death (1946) Yaşam ve Ölüm Meselesi

Bir askeri pilot olan Peter, paraşütsüz bir şekilde yanmakta olan uçaktan atlamak üzereyken son anlarını telsizde kendisiyle konuşarak geçirdiği June'a aşık olur ve ölüm görevlisinin de onu ıskalamasıyla beraber hayatının kadınına kavuşur.

Ancak bir sorun vardır. Pilotun vakti dolmuştur ve ölüm görevlisi hatasını telafi etmek zorundadır. Aşık olduğu kadına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan pilot ölüm görevlisinin onu götürmesine izin vermez ve öbür dünyaya dava açar.

Açılan dava sonucunda pilot, ölüm görevlisinin hatası sayesinde aşık olduğu kadına kavuşabildiği için ölümünün ertelenmesini talep eder.

A Matter of Life and Death (1946) yaşam ve ölümü bir arada sunan fantastik anlatımıyla izleyicilerini siyah beyaz öteki dünyaya ve renkli bu dünyaya getirip götürüyor.

Eserin fantastik ve güzel konusu içerisindeki, öteki dünyada yargılanma bölümü bana Hüseyin Nihal Atsız'ın Ruh Adam romanındaki yargılanma bölümünü hatırlattı. Orada da karakter fantastik bir şekilde öteki dünyada yargılanıyor ve tarihi kişilerle konuşuyordu ve kendini savunuyordu. Filmin bu yargılanma bölümünde kişilerin yanı sıra milletlerin de ön plana çıktığı bir tartışma içerisinde yer alıyoruz.

Aşkın ölümü yendiği çok güzel bir film Yaşam ve Ölüm Meselesi (1946)...

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0038733/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz