Wake in Fright (1971)

Avustralya'da bir kasabada öğretmenlik yapan John Grant tatilde Sydney'deki sevgilisinin yanına dönmek üzere yola çıkar ancak bir gece konaklamak için kaldığı Bundanyabba şehrinde kendisini bir bataklığa çeker.

Wake in Fright (1971) filmi medeniyeti yaymakla mükellef bir öğretmenin Yabba şehrinde alıştığı vahşi yaşamın onu nasıl yoldan çıkardığını ve kötü tercihlerde bulunmasına neden olduğunu harika bir şekilde anlatıyor. Sadece bir durak olarak kullanacağı kasabada kumarla tanışan ve mecburen burada bir süre bulunmak zorunda kalan John edindiği yerel arkadaşlarıyla beraber amaçlarını ve hayallerini unutarak miskinleşmeye, alışmaya başlar.

Tıpkı Wake in Frigt gibi 1971 yılında çekilmiş olan Walkabout filmi de Avustralya'dan çıkmış, benzer temalı ve çok sevdiğim bir eser. Walkabout şehirden ayrılıp ilkel yaşamı deneyimleyen bir karakter üzerinden medeniyetin aslında ne kadar da kötü bir yaşam biçimi olduğunu düşündürtürken bu filmde ise büyük şehirden uzakta geçen vahşi, kuralsız bir yaşam tarzının ne gibi sorunlara yol açabileceği anlatılıyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0067541/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz