The Long Good Friday (1980) Uzun Kutsal Cuma

Londra'daki mafyaların lideri konumunda olan Harold, Amerikalılarla büyük bir anlaşma yapacağı gün mülklerinin ve dostlarının saldırı altında kalması sonucunda acaba kiminle husumeti olduğunu araştırmaya ve bu sorunu bir an önce kapatıp büyük anlaşmayı gerçekleştirmeye çalışır.

Başrolündeki Bob Hesikins'in harika oyunculuğu ve hikâyesini anlatışıyla hayatımda izlediğim en iyi mafya filmlerinden biri The Long Good Friday (1980).

Yanlışlıkla IRA'ya bulaştığını öğrenen Harold bu beladan kurtulmaya ve işlerini yoluna koymaya çalışır. Daha çok Amerika'da, İtalya'da ya da Uzak Doğu'da görmeye alıştığım mafyaların içerisinde bir filme pek de alışık olmadığım İngiltere'de girmek The Long Good Friday (1980) filmini daha da ilginç kılıyor.

Bütün bağlantılarını devreye sokan, resmi kişilerle derin ilişkileri olan Harold harıl harıl kendisine kimin saldırdığını bulmaya çalışır Uzun Kutsal Cuma (1980) filminde. Ancak bu kadar güçlü bir adama olmasına rağmen onun da başını omzuna yaslayacağı (Helen Mirren'ın canlandırdığı) bir eşi vardır ve bu sayede işler daha kolaylaşır.

Mafya lideri Harold aynı zamanda uyuşturucu ticareti yapmayan, çeteler arasında barışı hakim kılmaya çalışan ve Amerikalılara karşı İngiliz değerlerini savunan yerli bir karakterdir de.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0081070/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz