Samuray Üçlemesi (1954 - 1955 - 1956) Miyamoto Musashi - Ichijôji no kettô - kettô Ganryûjima

Hiroşi Inagaki'nin, Hideji Hôjô'nun oyunundan ve Eiji Yoshikawa'nın romanından uyarladığı Samuray Üçlemesi Orta Çağ'da geçen hikâyesinde kılıç ustası ve samuray Miyamoto Musaşi'nin yaşamını ve düellolarını konu alıyor. Üçlemede yer alan filmler birbirlerinin devamı niteliğini de taşıyor. Filmlerin başrolünde Japon sinemasının önde gelen oyuncusu Toşiro Mifune yer alıyor.

Miyamoto Musashi (1954)

Orta yaşlarındaki Takezo savaşlara katılıp samuray olmak için genç bir arkadaşıyla beraber köyünden ayrılır. Savaştan yaralı olarak kurtulup arkadaşıyla beraber Akemi ve annesinin yaşadığı eve sığınır. İşlediği suçlar yüzünden özgürlüğünü kaybeder. Bir Budist rahip onu ıslah etmeye ve doğru yola sevk etmeye çalışır. Kendisine yardımları dokunan saf ve iyi kalpli Otsu'ya aşık olur ve bu iki sevgili kavuşmak için beklerler. Takezo doğru yola geçtikten sonra Miyamoto Musaşi adını alır.



Zoku Miyamoto Musashi: Ichijôji no kettô (1955) Ichijoji Tapınağı'nda Düello

Miyamoto Musaşi usta bir samuray olma yolunda ilerler ve bir dövüş okulunun üyelerini yenerek bu okulun başeğitimcisine meydan okur. Dürüstlüğü, cesareti ve ustalığını bilgelikle de birleştirmeye başlayan Miyamoto Musaşi, aşkından vazgeçmeyen Otsu'yla yeniden karşılaşır.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0048579/


Miyamoto Musashi kanketsuhen: kettô Ganryûjima (1956) Ganryu Adası'nda Düello

Kendisine yeni ve usta bir rakip edinen Miyamoto Musaşi bir süre bir köyde yaşamına devam ettikten sonra Kojiro Sasaki ile karşılaşır.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0049710/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz