To Live and Die in L.A. (1985) Los Angeles'ta Yaşamak ve Ölmek

To Live and Die in L.A. (1985) filminde federal ajan Richard Chance, en yakın dostu ve ortağı Jimmy'nin ölmesine sebep olan -eski ressam, yeni kalpazan- Eric Masters'ı suç üstünde enselemek için her şeyi dener.

Sahip olduğu tarz, dönemin atmosferini yansıtan müzikleri ve başkarakterinin, ortağının öcünü almak uğruna kanun adamlığından çıkışını anlatan To Live and Die in L.A. (1985) filmi heyecan verici ve kaliteli bir eser. Eserde kanunun izinde olması gerekirken paranın izini takip eden karakterler de yer alıyor. İnsanlar ölse de şehirdeki düzenin ya da düzensizliğin bir şekilde akışında devam edişi ve tüm olayları kaplayan şehrin yarattığı motifle film daha da güzel bir hal alıyor.

Yönetmen William Friedkin tıpkı The French Connection (1971) filminde olduğu gibi bu filminde de mükemmel takip sahneleriyle eserin aksiyonunu ve heyecanını katlamayı başarıyor. Hatta eserdeki bazı kovalamaca sahneleri ve manzaralar insana GTA San Andreas oyununu hatırlatıyor.

Eserde Eric Masters'ı Willem Dafoe canlandırıyor. Son derece sempatik ve havalı bir karakter çizen Richard Chance'ı ise William Petersen canlandırmış.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0090180/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz