Rome (2005) Roma - 1. Sezon

Yaklaşık 50'şer dakikalık 12 bölümden oluşan Rome (2005) dizisinin ilk sezonunda milattan önce 1. yüzyılda Gaius Julius Caesar ile Pompey Magnus arasında geçen iktidar mücadelesini tarihi ve siyasi olaylar etrafında dönemin toplumsal yaşayışına da konuk olarak izliyoruz. Dizide Cicero, Brutus, Antonyus ve Kleopatra gibi tarihi karakterler de yer alıyor.

Cicero'nun Dostluk Üzerine adlı kitabının başında Cicero'nun hayatını okurken bahsedilen Roma ile ilgili merak edip acaba bu konuda bir film var mı diye araştırırken bulmuştum Rome (2005-2007) dizisini. Dizinin sadece ilk sezonunu bloğumda paylaşmamın sebebi ise dizide en beğendiğim karakter olan Caesar'ın varlığı ve ilk sezonda tarihsel olaylara, siyasi noktalara ve kurgudan uzakta noktalara daha çok değinilmesi.

Dizinin ikinci ve son sezonunu da, diziyi sevdiğim için izledim ancak bir izleyici olarak benim için ilk sezon daha doyurucu ve ilgi çekiciydi. İkinci sezonda tarihi, siyasi ya da biyografik bilgilerin yanı sıra kurgu sonucu ortaya çıkan ve dizinin uzatılmasını da destekleyen yan olaylarla da sıklıkla karşılaşıyoruz.

(Bu kısım heyecan kaçıarabilecek ön bilgiler içerir.) Ayrıca dizinin ilk sezonundaki Vorenus ve Pullo yani küçük adamların büyük işler başarması bana daha çok heyecan ve zevk verdi. İkinci sezonda dizinin sürükleyicisi bu iki karakter artık daha az sempatik olmaya başladılar gözümde. Benzer şekilde Caesar'ın sadık uşağı Posca'nın cin olmadan adam çarpmaya kalkmadığı ve Caesar'ın yanından ayrılmadığı zamanlar da daha güzeldi. Belki de gerçek Caesar'ın etkileyiciğiyle karşılaşamamak da ikinci sezonu daha az iyi kıldı benim için. Dizide Caesar'dan sonra en çok Antonyus karakterini sevdim.

Dizinin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0384766/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz