The China Syndrome (1979) Çin Sendromu

Ventana Nükleer Santrali'nin vardiya sorumlularından biri olan Jack Godell, santralde yaşanan ciddi bir sorun sonucunda üstü örtülen tehlikelerin üzerine gitmeye başlar ve bunu yaparken televizyonun gücünden yararlanmaya çalışır.

Kapitalist düzende, şirketler tarafından işletilen bir nükleer santralin durmaksızın çalıştırılmak ve sahiplerine durmaksızın gelir kazandırmak için kullanıldığı bir ortamda The China Syndrome (1979) filmi hem nükleer santralde çalışan ve bir tehlike olmadığını düşünen kişilerin hem de önemli bir sorun olduğunu bilen ve bunu duyurmaya çalışan kişilerin görüşlerine yer veriyor.

Kitle iletişim araçlarının, gücü elinde bulunduranlara karşı ne kadar önemli bir silah olduğunu bir kez daha hatırlatan Çin Sendromu (1979) filmi gerilim yaratmayı başaran hikâyesi, başrolündeki Jack Lemmon'ın oyunculuğu ve nükleer enerji tehlikesi hakkında işledikleriyle çok iyi bir film.

Eserde nükleer enerjinin iyi ya da kötü olmasından ziyade nükleer enerji elde etmek için kullanılan yolda yaşanabilecek ufak bir aksaklığın dahi yol açabileceklerine dikkat çekiliyor. Şirketlerin baskısına rağmen, ya da yanlış olduğunu bildiğiniz emirlere rağmen bir işi yaptırılmaya zorlanmanız karşısında buna karşı çıkıp doğru amaç için mücadele vermenin zorlukları da gözler önüne seriliyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0078966/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz