Inside Job (2010)

Inside Job (2010) adlı bu eser 2008 yılında Amerika'da yaşanan ve tüm dünyayı etkileyen bir ekonomik krize yol açan süreci ve finans dünyasındaki bir grup azınlığın milyonlarca insanın hayatını kendi çıkarları için nasıl etkilediğini gözler önüne seren bir belgesel.

Maddi gücü elinde bulunduran şirketlerin kendi çıkarları uğruna piyasayı ve insanları nasıl yanlış yönlendirdiğini, emlak sistemini, kredi derecelendirme kuruluşlarını ve ekonominin baş aktörleri arasında yer alan bankaları bu belgeselde krize neden olan çarpıcı örneklerle irdeleyebilme şansı elde ediyoruz.

Inside Job (2010)'da yüz yüze röportaj tekniğiyle krizde ve ekonomik sorunların yaşanmasında rol oynayan kişilerle sohbet gerçekleştiriliyor. Derecelendirdikleri ve yorumladıkları şirketlerden yüz binlerce dolar kazanan ekonomi profesörlerinin ya da danışmanlığını yaptıkları müşterilerine önerdiklerinin tam tersi işlemleri kendi tercihlerinde uygulayan kişilerin nasıl servetler edindikleri bu değerli belgeselde tüm çıplaklığıyla anlatılıyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt1645089/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz