Her Şey Çok Güzel Olacak (1998)

Birisi işinde gücünde, düzgün ve sade bir hayat yaşamaya çalışan diğeri ise hiçbir işte dikiş tutturamamış, serseri bir hayat yaşayan iki kardeş olan Nuri ve Altan'ın yıllar sonra aralarındaki buzların eridiği sıcak, eğlenceli, güzel bir film Her Şey Çok Güzel Olacak (1998).

Daha genç olan Altan karakterini o sıralarda 25 yaşında olan genç ve başarılı oyuncu Cem Yılmaz, daha yaşlı olan Nuri karakterini filmde bazı şarkılar da seslendiren Mazhar Alanson canlandırıyor.

90'ların sonuna doğru İstanbul'un hareketli gece hayatına sahip, biraz da tekinsiz bölgelerinde geçen filmin akışı Bodrum'a kadar uzanıyor. Her Şey Çok Güzel Olacak (1998) filminde iki kardeşin yaşadığı maceralar ve zıt karakterleri samimi oyunculuklarla beraber değerli ve izlenilesi bir öykü oluşturuyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0263438/


Bazen muzipçe Türkçe filmlerde geçen telefon numaraları acaba gerçekte de var mı diye, genelde oyuncularına bu numaraları sonuna kadar söyletmiyor filmler, merak edip telefonuma kaydederim. Neredesin Firuze filmindeki numarayı kaydedip baktığımda bir kişinin o numarayı kullandığını görmüştüm. Bu filmdeki numarayı kaydettiğimde hoş bir sürprizle karşılaştım. Belki filmin bir hayranı, belki filmde emeği geçenlerden biri ya da sonradan numarasının filmde geçtiğini öğrenip profilini buna göre düzenlemiş olan birisi...

Ek: Filmi paylaştıktan sonra Twitter'da numarayı arattıktan sonra konunun geçmişte Ekşi Sözlük'te başlık olmuş olduğunu gördüm. Bir muziplik de numaranın sahibi yazardan gelmiş: https://eksisozluk.com/entry/62258773


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz