Pleasentville (1998) Hoşkent

İnsanların yaşadığı sorunların nasıl kolayca düzelebileceğini; yaşamın ütopya olarak görülen yanlarının aslında ne kadar kolay bir şekilde yaşanabileceğini; değişimin, özgürlüğün gücünü ve renklerle yaşanası hayatın tüm güzelliklerini mükemmel bir şekilde anlatan bir film Pleasentville (1998).

Bir dizinin içerisine giriveren iki kardeş, orada sadece tekdüze bir şekilde, alışılageldiği şekilde, ezberlenmiş rollerle sadece siyah beyaz yaşanan bir hayatın sıkıcılığını ve eksikliğini görürler. Yaşamın birçok güzelliğinden mahrum ve habersiz olarak yaşayan Hoşkent halkı aslında hiç de hoş olmayan bir hayat yaşadığını anlar.

Hoş bir kent elde etmek, hoş bir yaşamı var etmek tıpkı gerçek hayattaki gibi, kolay olmaz. Yüzlerce yıldır yaşanan ve başkalarının hayatlarını da sadece siyah beyaz kılıp kendi düşüncelerini dayatan anlayışların resmedilişi ancak bu kadar güzel bir şekilde yapılabilirdi herhalde.

Birçok detayıyla edebiyata, mitlere, ırkçılığa, özgürlüğe, baskıya, yasağa vurgu yapan Pleasentville (1998) eseri bir filmin anlatabileceği en güzel şeyleri çok başarılı bir şekilde anlatarak insana mutluluk veren, aydınlanmanın büyüleyici güzelliğini yaşatan harika bir film.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0120789/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz