Ieri oggi domani (1963) Dün, Bugün, Yarın

Adeta Sophia Loren ve Marcello Mastroianni ikilisi için yazılmış başrollere sahip Ieri oggi domani (1963) fiminde bu harika ikiliyi üç farklı hikâyenin içerisinde izliyoruz.

İlk bölümde fakir bir aileye sahip olan Loren ve Mastroianni çifti haciz ve ceza yememek için sürekli çocuk yapmaya çalışıyor; çünkü o dönemki yasalara göre hamile ya da yeni doğum yapmış kadınların cezası erteleniyor.

İkinci ve daha kısa olan hikâyede Loren'i, yapacak iş bulamayan ve sosyete hayatından sıkılmış bir burjuva olarak, Mastroianni'yi ise bir önceki bölüme göre daha zengin ancak yine de fakir bir rolde görüyoruz.

Üçüncü bölümdeki hikâyede ise ikisi de kötü yollarla belirli bir noktaya gelmiş olan kişilerdir Loren ve Mastroianni. Birlikte olmak için her türlü çabayı sarf eden Mastroianni'yi Loren'in yan komşuları adeta çileden çıkarır.

Zaman zaman taşıdığı müzikal hava ve eğlenceli anlatımıyla insanın içini ısıtan filmlerden biri olan Dün, Bugün, Yarın (1963) filmi tüm bu eğlencesinin yanı sıra başkahramnlarına toplumun farklı kesimlerinden insanların hayatlarını ve dertlerini yaşatmasıyla da önemli bir eser niteliği taşıyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0057171/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz