Historias mínimas (2002) Saf Hikâyeler

Arjantin'in küçük bir kasabasında geçen Historias mínimas (2002) filminde saf ve fakir insanların son derece insancıl, sevgi dolu çabalarının ortaya çıkardığı yaşama sevinci dolu, benzer noktada buluşan üç farklı yol hikâyesini izliyoruz.

Biri genç ve bebekli bir kadın, biri orta yaşlı ve bol seyahat eden bir pazarlamacı, biri de hayvan sevgisiyle dolu bir yaşlı olan filmin kahramanları küçük kasabalarından yakınlardaki büyük şehre umutlarının, hayallerinin ve sevgilerinin peşinden giderek izleyicilerine sıcak duygular yaşatan bir öykü sunuyorlar.

Filmin adı olan Historias mínimas IMDb'de Arjantin Hikâyeleri ismiyle Türkçeleştirilmiş. Ancak filmin adının anlamı bu değil. Araştırdığım kadarıyla minimas kelimesi dilimizde minimum, asgari gibi anlamlara geliyor. Bu nedenle fazlası olmayan, sade olan gibi anlamlara geldiği ve filmdeki kahramanların saflığını yansıtan bir ad olabileceğini düşündüğüm için bloğumda bu filmin Türkçe adı olarak Saf Hikâyeler ismine yer verdim. Doğru ve iyi bir çeviri yapacak kişiler önerilerini ulaştırırsa bu ismi de eser sahibinin eserinin adının Türkçeye yakışan en uygun anlamı ne ise onunla değiştirmek isterim.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0291988/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz