Camille Claudel (1988)

Hayatının bir bölümünü Auguste Rodin ile birlikte geçiren ve ona çalışmalarında yardımcı olan heykeltıraş Camille Claudel'in yaşamını anlatan, her iki sanatçının da eserlerine yer veren, Claudel'in hüzünlü ve etkileyici hikâyesini sinemaseverlere aktaran çok iyi bir film.

Bir kadının ünlü bir sanatçı olmasının 21. yüzyıla oranla çok daha zor olduğu 19. yüzyıl sonlarında adını duyurmaya başlayan Camille Claudel, Auguste Rodin ile tanıştıktan sonra hayatında bazı değişiklikler yaşar. Bu değişiklikler Rodin'ın hayatını da etkiler. Claudel, hem özel hayatında hem de eserlerinde Rodin ile birlikte geçirdiği dönemin etkilerini taşır.

Güçlü, aykırı ve özgün bir kadın olan Camille Claudel tüm gücüyle sanatını icra etmeye, mücadele etmeye çalışır. Ancak Rodin ile olan ilişkisi onun hayatının geri kalanını olumsuz bir şekilde etkileyen bazı sonuçlara neden olur.

Blogdaki film görsellerini genellikle ekran görüntüsü alarak seçiyorum. Bu filmin görselindeki muazzam güzelliği filmin tanıtımına taşımasaydım olmazdı. Eserleriyle dolu odada Rodin ile tartışan Claudel içindekileri ona anlatmaya çalışırken bir eseri de buna eşlik ediyor...

Camille Claudel (1988) filminde Claudel'i blogdaki bir diğer filmi olan L'histoire d'Adèle H. (1975) filminden tanıdığımız Isabelle Adjani canlandırıyor. Bu filmde de duygulu ve duygularını uçlarda yaşayan tutkulu bir kadını canlandıran Adjani etkileyici bir oyunculuk sergiliyor. Rodin'ı ise Fransız Sineması'nın önde gelen ve en değerli oyuncularından Gerard Depardieu canlandırıyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0094828/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz