Nói albinói (2003) Albino Noi

Küçük bir İzlanda kasabasında geçen Nói albinói (2003) filminde, bir albino olan ve ergenlik çağının sonlarını yaşayan Noi'nin okulu, ailesi ve çevresiyle olan ilişkisi İzlanda'nın coğrafi zorlukları içerisinde çok güzel bir şekilde anlatılıyor.

Dramatik bir hikayeye sahip olan Albino Noi (2003) filminde bembeyaz bir coğrafyada yaşayan Noi, coğrafyaya uyum sağlamayı başarmış olan görünüşüne rağmen toplumla biraz uyumsuz bir kişilik taşımaktadır. Disiplinsiz bir öğrenci olan Noi'nin annesi yoktur. Babası ise taksicilik yapmaktadır. Noi, babaannesi ile yaşamaktadır. Bir gün, her zaman gittiği benzin istasyonunda yeni çalışmaya başlamış olan İris ile tanışır ve ona aşık olur. Bu sıkıcı ve boğucu yaşamdan kurtulmak, daha sıcak ve daha farklı yerlerde yaşamak isterler. Ancak coğrafya onları engeller.

Orada yaşamayanlar için, en azından benim için, dışarıdan bakıldığında çok çekici ve sempati duyulan bir yer olarak görülebilen İzlanda'nın da doğal olarak anlatılmış olduğu bu filmde; o coğrafyada yaşayan insanların ne kadar çetin şartlar altında yaşadığı, durağanlık, kapana kısılmışlık, dünyadan izolelik gibi olgularla mücadele ettikleri de gösteriliyor.

Filmim imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0351461/




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz