Galápagos (2006)

Belgeselde, Güney Amerika'nın kuzeybatısında yer alan Galapagos Adaları'ndaki yaşam çeşitliliğini ve bunun kaynağını değerli bir anlatımla beraber seyrediyoruz. Darwin'in Türlerin Kökeni kitabını yazmasında yol gösterici olan Galapagos Adaları bu kitabın yayımlanmasından on yıllar önce, bilim tarihine adını geçirmiş olan bu büyük ismi ağırlamış. Sadece beş hafta kadar bu adada vakit geçirmiş olan Darwin burada yaptığı gözlemler ve topladığı verilerle gelecek yıllardaki çalışmalarının önünü açmayı başarmış.

Galápagos (2006); oldukça hareketli ve volkanik bir bölge olan Galapagos Adaları'nın nasıl oluştuğundan, bu bölgedeki akıntı çeşitliliğinin doğal yaşamı nasıl şekillendirdiğinden ve hayvanların coğrafyaya uyum sağlayabilmek için nasıl evrimleştiğinden bahseden değerli bir belgesel.

Zaman zaman aklıma bazı konular geliyor ve bu konular hakkında yapılmış sinema eserleri var mı diye merak edip araştırıyorum. Galápagos (2006) belgeseliyle de bu sayede tanıştım. Galapagos'u daha yakından tanımak isteyen herkes için ideal bir belgesel olduğunu düşünüyorum.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0996614/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz