Food, Inc. (2008) Gıda, Ltd.

Amerika'daki gıda sanayisinin iç yüzünü gösteren, toplum tarafından izlenmesi gereken bir belgesel. Food, Inc. (2008)'de anlatılanlar sadece Amerika'nın değil, tüm dünyanın sorunlarını kapsıyor. Belgesel, daha bilinçli bir beslenme ve daha bilinçli bir tüketici olmak adına izleyicilerine birçok şey katıyor.

Tavuk eti ve kırmızı et üretiminin nasıl ve hangi sağlıksız tehlikelerle dolu olacak şekilde gerçekleştiği gösteriliyor. Bunun yanı sıra mısır üretimine de değiniliyor. Şirketlerin, hayvancıları ve çiftçileri nasıl kontrol ettiği, kendi kârları uğruna sağlık ve çevre gibi konuları nasıl hiçe saydıkları çarpıcı bir şekilde izleyiciye anlatılıyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen bu sorunlarla başa çıkmayı başaran insanlar da gösteriliyor. Food, Inc. (2008)  belgeseli mevcut kötü durumun yarattığı tehlikelere ve verdiği zararlara yer vermesinin yanı sıra tüm bu sorunlarla nasıl baş edilebileceği, nasıl daha sağlıklı beslenebileceğimiz ve daha çevreci bir dünyaya nasıl ulaşabileceğimiz gibi konularda izleyicilerini bilinçlendiriyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt1286537/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz