Bab el hadid (1958) Kahire İstasyonu

Kendisine merkez olarak Kahire İstasyonu'nu alan filmde üç ana karakter üzerinden işlenen; güçlüyü, güçsüzü, güzeli, çirkini, kavuşanı ve kavuşamayanı içeren bir hikayeye tanık oluyoruz. Film, farklı yaşam tarzlarının ve farklı dünya görüşlerinin birbirleriyle çatıştığı bir manzara da sunmayı başarıyor.

Bab el hadid (1958)'in yönetmeni Yusuf Şahin filmin başkarakterlerinden biri olan topal, fakir bir gazete satıcısı Qinawi'yi canlandırıyor. Qinawi'nin adeta takıntılı bir şekilde aşık olduğu, hayallerini süsleyen gazoz satıcısı güzel Hanuma istasyonda hamal olarak çalışan ve daha iyi çalışma şartları için bir sendika kurulması gerektiğini savunan Abu Siri ile evlenmek üzeredir.

Qinawi'nin yalnız geçen hayatı; parasızlığı ve topallığı yüzünden herkes tarafından değersiz görülmesi onu içine kapanık bir hale sürüklemektedir. Kendi arzularını odasına taşıdığı posterlerle ve istasyondaki kadınlara karşı yabani bakışlarıyla yansıtan Qinawi Hanuma'yı onunla evlenmek için ikna etmeye çalışır. Aklî dengesinde problemler olan Qinawi kötü işlere başvurur.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0051390/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz