Girl with a Pearl Earring (2003) İnci Küpeli Kız

Resim sanatının önemli eserleri arasında yer alan İnci Küpeli Kız tablosunun yapılış öyküsünün işlendiği etkileyici bir film. 17. yüzyıl Hollanda'sına konuk oluyoruz ve bana göre salt sanat dolu birçok an yaşıyoruz bu filmde. Beni en çok etkileyen kısımlar ressam ve resmine konu olan hizmetçisinin bir arada, yalnızca, neredeyse hiç konuşmadan geçirdikleri dakikalardı. Bu dakikalar bize ressamın hislerini, resme konu olan hizmetçi kızın ressamın üzerinde uyandırdığı duyguları, resmi çizilen ve resmi yapan arasındaki derin ilişkiyi çok güzel bir şekilde hissettiriyor.

Girl with a Pearl Earring (2003) filminin başrolü için seçilen Scarlett Johansson'un filmdeki, tıpkı tablodaki gibi duru güzelliği filmin etkisini daha da arttırarak estetik güzelliğin insanda uyandırabildiği duyguları anlamaya yardımcı oluyor. Film, aynı adlı eserdeki kurgusal hikayelerden uyarlanıyor.



Söylemeden edemeyeceğim ki, yukarıda gördüğünüz ve şu an itibariyle filmin imdb profilinde yer alan bu afiş filmi kesinlikle yansıtmıyor. Filmi izleyip, pek bir önemi olmasa da 10 puanla puanladıktan sonra bu afiş tercihinin çok yanlış olduğunu düşündüm. Bu afişe bakan bir kişi ressam ve modelinin yaşadığı cinsellik yüklü bir aşk filmi olduğunu düşünebilir İnci Küpeli Kız'ın. Bir gişe filmi edası uyandırıyor bu afiş. Halbuki film, bana göre hiç de öyle değil. Filmi izlemeden önce böylesi bir afiş görmek sizde olumsuz etki uyandırmasın.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0335119/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz