Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni (1990)

Haşmet Asilkan, asıl adı Mümin olan ama sinema alanında daha iyi bir etki bırakır diye bir arkadaşının önerisiyle ismini böyle kullanan yarım bir entelektüeldir. Sanat ve sinema tutkusu, gerçekten kendisine ait ve ölmez bir eser yaratmak arzusu onu değişime iter. Daha entelektüel görünmek için sakal bırakır, giyimini ve zevklerini bu yönde geliştirmeye çalışır. Ancak bir yandan da tüm bunları gerçekten, öğrenmek ve gelişmek için de yapar. Yıllarca aşk filmleri yönetmiş ve kendi kendisini yetiştirmiş olan Haşmet'i, Türk Filmlerinin Unutulmaz Oyuncusu Şener Şen canlandırıyor.

Politik ve toplumsal bir film yaparak; gişe kaygısından uzak, sorunlara değinen, gerçek bir eser ortaya koymak için tüm emeğini sarf eder. Yaşanan türlü zorluklara rağmen eserini ortaya koymayı başarır. Ancak beklediği başarıyı yakalayamaz. Başeseri Av ve Avcı'yı yapabilmek için verdiği mücadele esnasında hem ülkemiz sinemasının sorunlarının hem de ülkemizdeki mevcut kültür sanat ortamının içine dalarız.

Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni (1990) gibi çok değerli, çok özel bir filmin Türk Sineması'nda yer almış olmasından ve bu filmi seyretmiş olmamdan dolayı çok mutlu oldum. Filmin ismi de o kadar güzel ki...

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0263074/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz