Fed Up (2014)

Fed Up (2014)'te Amerika'da her geçen gün büyümekte olan obezite sorununa ve bunun kaynağı olan yiyecek içecek endüstrisine dikkat çekiliyor. Obez çocukların hayatlarına ve beslenme alışkanlıklarına konuk olduğumuz gibi ebeveynlerin bu konudaki çaresizliğini de izliyoruz.

Obezitenin yakın tarihsel gelişimini de açıklayan Fed Up; hazır gıdalar, şeker ağırlıklı yemek endüstrisi ve ülkenin sağlığından ziyade kendi kârlarını düşünen şirketleri çok güzel bir şekilde anlatıyor. Çok büyük bir ekonomik güce sahip yiyecek endüstrisinin devletin şekerli ve hazır gıdalara karşı gerçekleştirmeye çalıştığı cılız mücadeleleri nasıl hemen bertaraf ettiğini örneklerle gösteriyor.

Çocuklar üzerinde son derece olumsuz etkileri olan reklamlarla daha üç dört yaşına basmadan çocukların markaları tanımaya başlamasına ve onların bağımlısı olarak ömür boyunca bir müşteri haline dönüştürülmelerine güzel bir şekilde değiniliyor.

Tüm bu karamsar tabloya rağmen bir zamanlar doktorların oynadığı ve sigaranın ne kadar rahatlatıcı bir şey olduğunu anlattıkları reklamlardan günümüzde tütüne karşı nasıl bir bilinç kazanıldığı örneğinden yola çıkarak şekerli ürün ve hazır gıda endüstrisine karşı nasıl mücadele edilebileceğine dair yardımcı önerilerle de karşılaşıyoruz.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt2381335/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz