Seksmisja (1984) Cinsiyet Görevi

Yapılış yılı ünlü distopik roman Bin Dokuz Yüz Seksen Dört'ü hatırlatan bu distopik ve komik filmde, Amerikan sinemasında bolca örneğinin yer aldığı bilim kurgu türünün farklı bir sinema tarafından farklı biçimde çekilmiş güzel bir örneğini izliyoruz.

Polonya'dan çıkmış olan bu eserde bir bilimsel deneyin başarısızlığı sonucunda dünyanın büyük zarar gördüğü gelecek yıllara uzanıyoruz. Bu yıllarda dünyanın zarar görmüş olmasına ek olarak erkek genlerinin aktarılamaması sonucu erkeklerin soyunun tükendiği bir dünya ile de karşı karşıyayız.

Seksmisja (1984) filminin başrollerindeki erkek kahramanlarımızsa dünyanın başına bu felaketlerin gelmesinden az zaman önce bilimsel amaçlar için dondurulmuş oldukları için bu distopya dünyasında var olabiliyorlar. Amazonlar misali sadece kadınların hakimiyetinde dönen bir dünyada erkekler azılı düşman olarak belleniyor.

Film ilerledikçe güvenlik ve fiziksel koşullar gerekçesiyle yeraltında yaşamak zorunda bırakılan kadınların kandırıldıkları anlaşılıyor. Kahramanlarımız bu felaketten kurtularak günümüz dünyasını var ediyorlar.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0088083/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz