İletişimsizlik Üçlemesi (1960-1961-1962) L'avventura, La Notte, L'eclisse

İtalyan sinemasının büyük yönetmenlerinden Michelangelo Antonioni'nin İletişimsizlik Üçlemesi'nde kadın erkek ilişkilerinin modern dünyadaki zayıflığına dair örnekler görüyor, temasını çok güzel işleyen üç farklı hikayeye konuk oluyoruz. Hikayeler birbirlerinin devamı olarak değil, temaları açısından bir bütünlük taşıyorlar.

L'avventura (1960) Macera

Zengin sınıfa mensup kadın ve erkek karakterler arasında geçen filmde bir grup arkadaşın bir yat gezintisiyle adalara açıldığını görüyoruz. Mevcut ilişkilerin zayıflığını ve kopukluğunu izlerken Sandro ile ilişkisi bulunan Anna'nın birdenbire ortadan kaybolmasıyla hikaye değişiyor. Anna ile bağı kopmak üzere olan Sandro artık Anna'nın bir arkadaşı olan Claudia ile ilgilenmeye başlar. Her iki kadının da Sandro'nun yarattığı güvensizlikten dolayı bunalımlar yaşadığı L'avventura (1960) filmi Sandro'nun kendisini affettirmek için mi yoksa güven vermezliğinden dolayı kendisiyle hesaplaştığı için mi bilemediğimiz bir şekilde son buluyor.


Filmin imdb profili: http://www.imdb.com/title/tt0053619/



La Notte (1961) Gece

L'avventura'daki ünlü İtalyan aktris Monica Vitti'nin bu filmde de rol aldığını görüyoruz. Başrollerde ise büyük oyuncular; biri İtalyan, diğeri Fransız olan Marcello Mastroianni ve Jeanne Moreau yer alıyor. La Notte (1961) filmi evli olan Giovanni ve Lidia çiftinin, ölmek üzere olan bir yazar arkadaşlarını hastanede ziyaret etmeleriyle başlıyor. Yazar olan Giovanni'nin de yeni bir kitabı yakın zamanda yayınlanmıştır. Toplamda sadece bir günlerine konuk olduğumuz Giovanni ve Lidia'nın dakikalar ilerledikçe aralarındaki ilişkinin zayıflamasının kendileri üzerinde yarattığı etkiyi izliyoruz. İkisi de yaşamlarını ve duygu durumlarını sorguluyorlar. Kendilerini bir hiçlikte hissedip yeniden tutunmaya çalışıyorlar.





L'eclisse (1962) Batan Güneş

Üçlemenin göze çarpan tek ortak oyuncusu olan ve her üç bölümde de içten ve çocuksu gülüşüyle sempati bırakan Monica Vitti bu filmde Vittoria adlı aydın bir çevirmen kadını canlandırmaktadır. L'eclisse (1962) filminin başlarında Vittoria'nın yıllar süren bir ilişkisini sonlandırışını izliyoruz. Daha sonra, annesinin borsadaki yardımcılarından biri olan ve ünlü Fransız aktör Alain Delon'un canlandırdığı Piero ile tanışıyor. Bu iki karakterin birbirine yakınlaşması ancak aralarında bazı şeylerin eksik kalması bizlere gösteriliyor.


Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0056736/



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gölge Oyunu (1993)

Aaahh Belinda (1986)

Talihli Amele (1980)

Il était une fois... la vie (1987-1988) Bir Zamanlar... Yaşam

İlk Yarım Saatine Sabredebilirseniz Çok İyi Bir Film İzleyeceksiniz